Giv dit hjem en tiltrængt overhaling

Giv dit hjem en tiltrængt overhaling

Har du lidt ekstra tid på hånden, kan du med fordel bruge den på at give huset eller lejligheden en overhaling. Måske er det tiltrængt, måske ikke, men forandring fryder og du vil helt sikkert ikke fortryde det. Læs med her og få nogle gode ideer.

Forårsrengøring året rundt

Det er typisk en forårs- og sommerting at ordne haven eller altanen, men der er bestemt ingen grund til, at du ikke kan give dine udearealer en lille fix up’er året rundt. Start med at rydde op. Fjern ungernes legetøj, sten og andet, som ikke hører til i din have. Står alt i fuldt flor, kan du med fordel rengøre havemøblerne og flytte lidt rundt på dem for at skabe forandring. 

Prøv for eksempel med en ny type plantekrukke eller find symaskinen frem og lav helt nye hynder til havestolene af et gammelt dynebetræk. Er vejret ikke til udearbejde, så sæt dig ned med papir og blyant og planlæg, hvordan dine udeområder skal se ud, når det gode vejr er tilbage.

Ryd op

Dit hjem kan også sagtens trænge til en god overhaling indendørs og selvom oprydning ikke står højt på listen over ting du har lyst at lave, når du har fri, så skulle du måske forsøge at komme til bunds i bunkerne. Tag ting og tøj ud ad skabe og skuffer, sorter det og smid alt det, du aldrig bruger i én bunke og det du slet ikke kan undvære i en anden. Sæt den første bunke til salg eller giv det væk. Resten lægger du pænt på plads igen. 

Har du mange ting, som ikke har en fast plads, skulle du overveje at finde nye opbevaringsmøbler, som kan afhjælpe problemet. For eksempel et sofabord med plads til puder og plaider eller en god bænk til gangen, hvor du kan opbevare familiens huer og handsker.

Fiks, hvad fikses kan

Brug også et par timer på at fikse. Sæt timeren på f.eks. 2 timer. Nu går du gang med alle de små-projekter, som altid er der, men som man sjældent får gjort noget ved. Det kan være el-pærer, der skal skiftes, lampeskærme, der skal rengøres, gardiner, der skal vaskes eller billeder, der skal hænges op. Alt det, som du aldrig får gjort, fordi du har svært ved at finde tiden til det. Når timeren ringer, må du holde pause eller holde fri.

Uanset, hvordan du bruger din tid, så vil du sikkert opleve, at der ikke findes noget bedre end at få færdiggjort sine projekter, uanset omfanget, eller få ryddet op både ude og inde. Det er svært tilfredsstillende og du vil sikkert opleve, at du kan nå ualmindeligt meget på ganske kort tid.