Den mest optimale indretning af soveværelset med kontinentalseng

Vi går nok alle med en lille drøm om at have den store master drømmeseng i soveværelset – og her er en kontinentalseng et oplagt valg! Ikke bare er denne seng én stor drøm, den er også ultrakomfortabel og god for din krop. Men med en seng af denne størrelse skal du enten have et meget stort soveværelse, eller du skal indstille dig på at indrette det på den mest praktiske måde, så du både får plads til sengen og alt det andet nødvendige i soveværelset.

Det første, du skal have anskaffet dig, er selvfølgelig kontinentalsengen. For lige hurtigt at afklare, præcis hvad en kontinentalseng er, er det en seng der består af tre madraslag; en boxmadras, en springmadras og en topmadras, som tilsammen medfører den måske bedste komfort, du kan forestille dig!

Der findes mange typer af kontinentalsenge i forskellige størrelser og højder, og du kan selv være med til at sammensætte det perfekte sengematch til dig.

Du kan finde den bedste kontinentalseng til prisen her.

Indret dit master bedroom

Når vi tænker på vores drømmesoveværelse, vil det måske ofte være med den store seng placeret midt på væggen i det store rum, så man kan tilgå den fra begge sider. Men denne placering af en seng er klart mest hensigtsmæssig, hvis rummet har en størrelse, der kan bære det.

Hvis ikke dit soveværelse er stort nok overvej da i stedet at sætte sengen i et hjørne. Sæt den f.eks. med udsigt til et vindue, så du kan vågne til synet af himlen hver morgen – Og måske endda falde i søvn til stjerneklare nætter om aftenen.

Det er selvfølgelig praktisk at kunne have et sengebord på hver side af sengen. Specielt hvis I er to, der skal sove i den. Men såfremt det ikke kan lade sig gøre grundet soveværelsets størrelse, kan mindre jo også gøre det.

Hvor skal tøjet være?

Ja, det mest optimale ville måske være et walk-in-closet, men helt ærligt – det er de færreste af os der lige har et overskydende rum, som kan benyttes kun til tøj.

For de flestes vedkommende er det rarest at have sit tøj i soveværelset, men et skab med både hylder og god bøjleplads fylder bare meget. Overvej i stedet at hænge en bøjlestang op i loftet hvor du kan hænge dit bøjletøj, og så kan du sætte en form for kommode-system til resten af dit tøj under bøjlestangen. Dette er en rigtig god måde at udnytte pladsen mest effektivt og samtidig få plads til alt jeres tøj.

Undgå generelt gerne at proppe for mange møbler ind i dit soveværelse. Specielt hvis rummet er småt. For det er ikke rart at sove et sted, hvor pladsen er for trang og luften indelukket.

Den helt gode belysning

Det sidste element, der er essentielt for den gode oplevelse i soveværelset, er belysningen.

For at få den gode belysning skal du vælge lyspærer, som har en gullig tone. Hvidt eller blåt lys kan være en god idé på f.eks. arbejdspladser, hvor kvaliteten af lys skal egne sig til at være aktiv. Derimod hører det sig ikke til soveværelset, hvor det jo handler om at slappe af.

I soveværelset skal lyset derimod nærmere have en afslappende effekt, hvor man måske bare lige nøjagtigt kan læse under det.

Nu er der ikke andet for end at børste tænder, træde op i din kontinentalseng og sove godt!