Stjerneinvestor starter egen investeringsfond

Investering er en disciplin, flere og flere får øjnene op for. Særligt under og efter pandemien har mange danskere opdaget, at investering i aktier og fonde kan være en måde at opnå afkast på eller måske blot et sted at placere sine penge i en tid med negative eller meget lave renter. Her skal vi se nærmere på en af de nyere fonde, der har set dagens lys på det danske marked.

 

Der er tale om fonden NewDeal Invest, som blev etableret i 2020 og som tilbyder investorer en bred vifte af håndplukkede aktier både herhjemme og i udlandet. Den ene af stifterne vil for mange investorer være kendt, det er nemlig Mads Christiansen.

 

Fra læge til stjerneinvestor

Mads Christiansen blev kendt som en af de fem porteføljeforvaltere i investeringspodcasten Millionærklubben, hvor han med sin store viden og grundige researcharbejde formåede at skabe et svimlende afkast på sit konkurrencedepot. Deltagerne får ved årets start 250.000 kroner at investere for, og her gik det altså mere end godt for Mads Christiansen.

 

Mads Christiansen er uddannet læge, men har de senere år helliget sig investering. I 2020 lancerede han i slipstrømmen af sin store succes i Millionærklubben sammen med en partner fonden NewDeal Invest. Siden faldt flere af hans aktier markant, men i dag er han igen helt i front i programmets løbende konkurrence, hvor vinderen kåres ved årets udgang. 

 

En bred vifte af aktier

Medarbejderne i NewDeal Invest håndplukker alle aktier, og det er ingen hemmelighed, at Mads Christiansen har en forkærlighed for platformsbaserede løsninger, der kan hjælpe mennesker i hverdagen. Her kan blandt andet nævnes måltidskasser og andre former for online handelsløsninger. 

 

Når du investerer gennem en fond, kan man sige, du køber en pose med blandede aktier, som fondens forvaltere har blandet for dig på baggrund af grundig research og markedsindsigt. I posen kan der være mange forskellige typer af selskaber, og på den måde er man bredt eksponeret mod flere sektorer. Det kan være en fordel, da man således spreder sin risiko og ikke lægger alle sine æg i samme kurv.

 

Minimumsgrænse på 750.000 kr.

For at investere gennem NewDeal Invest skal du stille med minimum 750.000 kroner. Dette beløb er fastsat af Finanstilsynet, som fonden også er under tilsyn af, så du kan være sikker på, at alt går rigtigt til. Med det relativt høje beløb er fonden ikke relevant for alle, men har du pengene, kan det altså være en mulighed at lade stjerneinvestoren hjælpe dig og forhåbentligt nyde godt af hans store indsigt i markedet og fremtidens løsninger.